Bij mensen met een voedselallergie reageert het afweersysteem abnormaal sterk op eiwitten in ons voedsel wat een overgevoeligheidsreactie kan veroorzaken. De eiwitten die een allergische reactie kunnen opwekken worden allergenen genoemd. Allergische reacties gaan gepaard met symptomen als jeuk, zwellingen, uitslag, kortademigheid of overgeven. De ernstigste reactie is anafylactische shock, waarbij symptomen als een sterk verlaagde bloeddruk en bewusteloosheid levensbedreigend kunnen zijn.
Naar aanleiding van de wet Verordening Verstrekking (EU) Nr. 1169/2011 van het Europees Parlement en de Raad is MaDe Chocolaterie verplicht om informatie te verstrekken over de aanwezigheid van de volgende 14 allergenen (en de daarvan afgeleide producten): noten (o.a. amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten en macadamianoten), melk (inclusief lactose), selderij, gluten (o.a. tarwe, rogge, gerst, haver, spelt en kamut), sesamzaad, ei, soja, lupine, zwaveldioxide en sulfiet, pinda, mosterd, schaaldieren, vis en weekdieren.
Noten
Noten zijn vruchten van bomen. Alle noten bevatten veel oliën en eiwitten, ben je allergisch voor noten dan reageert jouw afweersysteem op de eiwitten uit noten. Noten die wij veel verwerken zijn; Hazelnoten, cashewnoten, pecannoten, walnoten, amandelen en pistachenoten. De kokosnoot is geen noot maar een vrucht. De allergie pinda behoort niet tot de groep noten, maar wordt apart gezien.
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Ei
Zwaveldioxide en Sulfiet
Gluten
Lupine
Sesamzaad
Soja
Pinda
Mosterd
Schaaldieren
Vis
Weekdieren
Helaas kunnen wij kruisbesmettingen van allergenen in onze keuken nooit volledig uitsluiten. Onze producten kunnen sporen (ook wanneer deze niet als allergeen zijn aangegeven bij onze producten) bevatten van:
Vragen over allergenen
Allergenen
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.